”Maintenance Summit” - nytt initiativ på Underhållsmässan

Modernt, digitaliserat underhåll har blivit en fråga för styrelserummen. Det ökade intresset och den ökade statusen speglas i ”Maintenance Summit”, en helt ny konferenssatsning på Underhållsmässan 2018.
– Målet är att hjälpa svenska företag öka konkurrenskraften, säger Lars-Erik Djupenström på branschorganisationen Svenskt Underhåll.

Lars-Erik DjupenströmOm precis ett år öppnar nästa Underhållsmässa, 13-16 mars 2018 på Svenska Mässan i Göteborg. Mässan kommer i hög grad att präglas av den nya digitala underhållstekniken, vilket avspeglas på Maintenance Summit.
– Den nya konferensen blir tydligare och ligger ännu mer i linje med våra fokusområden, säger Anna Jarnö, affärsansvarig för Underhållsmässan.

Konferensen sträcker sig över mässans två första dagar och indelas i två segment: ett övergripande, som i första hand vänder sig till företagsledningar, och ett tekniskt djuplodande, riktat till underhållsteknisk personal.
– Vi gör det här tillsammans med branschen och branschorganisationen, som vi samarbetat med i 30 års tid. Men det är ett avstamp inför något nytt, något vi tror mycket på, säger hon.

Den nya tekniken går framförallt ut på att produktionsanläggningar ska kunna utnyttjas bättre: med bättre överblick, mer exakt insatt underhåll och färre driftstopp.
– Ett driftstopp ska inte längre komma som en obehaglig överraskning, säger Lars-Erik Djupenström, ordförande för Svenskt Underhåll.
– Kan man undvika haverier kan man förutsäga kommande kostnader, vilket påverkar lönsamheten. Därmed blir underhållet en fråga högt upp på företagsledningarnas agenda.

Lars-Erik hoppas mycket på den nya konferensen:
– Vi känner en stor tillfredsställelse att vi som riksorganisation och Svenska Mässan som arrangör har skapat ett långsiktigt samarbete för att stärka Underhållsmässans betydelse för underhållets utveckling, säger han.
– Våra förväntningar är att Maintenance Summit ska ge beslutsfattare, medier och samhället i stort viktig information om hur svenskt näringsliv kan öka sin konkurrenskraft och produktivitet.

Allt pekar på att Underhåll 2018 blir den största på mycket länge.
– Vi har haft en brant utvecklingskurva de senaste åren, konstaterar Anna Jarnö.
– På nästa mässa siktar vi på cirka 300 utställare och en nettoyta på 8 000 kvadratmeter, vilket är en rejäl ökning jämfört med senast. Och vi ligger bra till: 70 procent av ytan är redan inbokad, med ett år kvar till mässtart…

Underhållsmässan är norra Europas största branschöverskridande mötesplats med fokus på drift- och underhållsverksamhet. Fackmässan hade premiär 1984 och har sedan dess stadigt utvecklats till att vara en modern arena för den senaste teknologin, men också för erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling. Underhållsmässan arrangeras vartannat år på Svenska Mässan i Göteborg.
> LÄS MER OM UNDERHÅLLSMÄSSAN

För frågor kontakta: Lars-Erik Djupenström, ordförande Svenskt Underhåll, tfn 0709-50 22 22.
Anna Jarnö, affärsansvarig för Underhållsmässan på Svenska Mässan, tfn 031-708 80 85